SKYDIVERS

Kom och hoppa med oss på SYD!
Gå med i vår Facebookgrupp för att veta när vi hoppar.

Vilka är vi?

Vi är en klubb som hoppar mycket och ofta, våra ca 130 medlemmar gör sammanlagt flera tusen hopp per år.

Följ oss på sociala medier för att hålla er uppdaterade på våra event och öppettider! 

Information

Öppettider och event

Vid bra väderförhållande har vi öppet under helger och några veckodagar. Under säsongen har vi både spontana och välplanerade event, allt ifrån ballonghoppning till pinjata-precision.

För att få aktuell information, gå med i vår Facebookgrupp Hoppa på Skydive Syd eller kontakta oss.

Kika även i vår kalender och följ oss på sociala medier!

Flygplan och lifttid

På Skydive SYD – Skånes fallskärmscener har vi turen att få flyga med en Cessna 208B Grand Caravan. Sedan 2021 flyger vi med en helt ny motor, en Blackhawk Aerospace PT6A-140 och har en turnaround tid på cirka 18 minuter (till 4000m). 
För den intresserande kan ni läsa mera här: Blackhawk Aerospace PT6A-140

Flygplanet tar upp till 18 hoppare inklusive tandemhoppare och tandempilot.


Lokaler och boende

Den dagliga verksamheten sker vid vår hangar där det finns gott om plats att packa under tak och på mjukt underlag. I hangaren kan vi enkelt kolla på våra hoppfilmer och briefa nästa hopp och det finns möjlighet till enklare värmning av mat osv. 

Fallskärmsklubben SYD har en klubbstuga till förfogande vid behov. Klubbstugan har gott om sovplatser, fullt utrustat kök, dush och toaletter. Det finns en stor lektionssal och ytor att umgås på. Stugan är gammal och skicket är lite sämre.

Skulle du behöva boende så kontakta oss gärna i förväg.

Utöver detta ligger fältet i Eslöv och med gångavstång till butiksområde med många alternativ till mat. Från Eslöv Centralstation tar du dig enkelt runt i Skåne och snabbt över till Köpenhamn. 

Hoppfältet

Landningsområdet hos oss i Eslöv är utmärkt för fallskärmshoppning oavsett vilken erfarenhetsnivå du har. Vi har ca 260 ha fält som sträcker sig generöst i alla vindriktningar. Utanför landningsområdet är det stora åkrar och det är långt till vatten.

Området delar vi med Flygklubben, Modellflygklubben, skånska gyrokopterklubben och Eslövs unga vingar så det pågår ofta intressanta aktiviteter under fina sommardagar. Bland annat har vi ett gemensamt event kallat familjeflygdagen som brukar vara väldigt uppskattat för boende i närheten! Under 2024 äger detta event rum den 29:e Juni.

Mindre än 30 minuter från Malmö!

Address

Eslövs flygfält
241 30 Eslöv

Kontakta oss

Johnny Olsson
+46 705 459 214
johnny@skydivesyd.se

Öppettider

Mån– Fre, 8:00 – 21:00
Lör – Sön, 8:00 – 18:00