FALLSKÄRMSKURS

Anta ditt livs utmaning!

Passar inte kursdatumen dig?
Kontakta oss så hittar vi nya datum för dig i sommar!

Kurs 5

Start 24 Augusti, kl 09:00*
*Begränsat antal platser

Passar inte kursdatumen dig?
Kontakta oss så försöker vi hitta en lösning för dig i sommar!

Information

Hos oss kan du med hjälp av våra erfarna instruktörer ta fallskärmscertifikat (licens). Med licensen får du hoppa fallskärm i hela Sverige och på de flesta ställen i världen.

Vi har utbildat fallskärmshoppare i över 40 år som gjort en framgångsrik karriär inom sporten, allt ifrån världsrekordhållare i storformation till svenska mästare i bland annat Wingsuit.

Allmän information

All utbildning och hoppning bedrivs med ett 100-procentigt fokus på säkerhet samtidigt som du kan njuta av upplevelsen av att falla fritt från ett av Sveriges modernaste hoppflygplan.

Kursen kommer hållas under två påföljande helger. Den första helgen består av teori och övningar på marken. Den andra helgen fortsätter vi med övningar på marken och gör även skriftligt och praktiskt prov. Hoppen bokas därefter in med instruktörer när det passar dig och vädret är bra. Hur snabbt det går att ta sin fallskärmslicens beror därför på vädret och din tillgänglighet. För att få lov att påbörja hoppen krävs det att du gått igenom en speciell typ av läkarundersökning, det kan du läsa mer om här.

Kursen startar klockan 09.00 på lördagen och planeras sluta någon gång mellan 15 och 16.00. Liknande tider gäller för resterande kursdagar.

Såhär går en AFF kurs till

Kurserna som vi utbildar i kallas för Accelerated FreeFall, förkortning AFF och är upplagd enligt Svenska Fallskärmsförbundets (SFF) anvisningar och leds av erfarna instruktörer som ser till att du är väl förberedd inför ditt första hopp.

Grundkursen är vanligtvis upplagd under fyra dagar och hålls huvudsakligen på svenska. Under dessa fyra dagar går vi igenom uthopp från flygplan, frifallsteori, flygning och landning av fallskärmen, packning av fallskärmen samt nödåtgärder såsom utlösning av reservfallskärmen.

När du väl har genomgått dessa fyra kursdagar, klarat teoriprovet samt har en godkänd läkarundersökning kan du börja gör ditt/dina första hopp.

De första tre hoppnivåerna i ens utbildning sker med två instruktörer i frifall som håller i en och kan ge direkt feedback i luften via tecken. De efterföljande fyra hoppnivåerna sker enbart med en instruktör. Kursen avslutas med tre ensamhopp.

Varje hoppnivå innehåller vissa specifika moment som man måste klara för att gå vidare till nästa nivå. Efter man dragit sin fallskärm får man öva på att styra och hitta rätt landningsyta.

Under AFF-kursen hoppar man från ca 4000 meter vilket ger ett frifall på nästan en minut innan man drar sin fallskärm.

När du är helt godkänd och klar är du fullt licensierad fallskärmshoppare och kan hoppa fallskärm på hoppfält (eng. Dropzones) över hela världen. Du kan även vidarutbilda dig till instruktör, wingsuit pilot, tandempilot, tävla, etc (enligt SFFs regelverk)

Vilkor
  • Handskar och fotledsskydd förväntas medtas av eleven.
  • Vid underkänt hopp debiteras omhopp baserat på faktiska kostnader för instruktörer etc.
  • Läkarundersökning krävs av alla blivande hoppare i Sverige, läs mer här!
  • Licenser, medlemskap och försäkringar gäller 1 kalender år.
Efter AFF Kurs

Inom fallskärmshoppning utövas en rad olika tävlingsgrenar både i Sverige och i resten av världen. Likt få andra sporter är det fullt möjligt att börja hoppa fallskärm i ett senare stadie av livet och ändå ha chans att bli en av världens bästa.

Att tävla är inte för alla utan vissa utövar fallskärmshoppning som en del av sin personliga utveckling, vissa kommer till Eslöv som avkoppling på helgen och andra gör det helt enkelt för att det är riktigt roligt! Oavsett hur just din resa kommer se ut så finns det stora möjligheter att uppfylla dina mål hos oss.

Fortfarande osäker på AFF-kurs?
Hör av dig till oss eller prova ett tandemhopp först!

Adress

Eslövs flygfält
241 30 Eslöv

Kontakta oss

Tandem: Johnny Olsson +46 705 459 214
Kurser: Viktor Karlsson +46 730 502 326

 

Öppettider

Mån– Fre, 8:00 – 21:00
Lör – Sön, 8:00 – 18:00